Skip to main content

Gulvvarme VVS i Nordsjælland

Schyberg VVS står for din gulvvarme

Hos Schyberg VVS har vi over 30 års erfaring med alt inden for vand, varme og sanitet, og der er ikke en opgave, som er for stor eller for lille til os. På denne side skal du læse meget mere om gulvvarme. Vi fortæller dig, hvad gulvvarme er, hvor meget det koster, og hvordan vi kan hjælpe dig med at få installeret gulvvarme i din husstand. Ønsker du at tale med os om muligheden for at få lagt gulvvarme, kan det sagtens lade sig gøre. Du kan altid ringe til os på 36 30 07 74 eller kontakte os via denne kontaktformular.

Hvad er gulvvarme?

Gulvvarme er en varmekilde, som er skjult under gulvet. Gulvet bliver typisk opvarmet gennem varmt vand, som ligger i nogle rør under gulvet. I nogle tilfælde kan man også få gulvvarme via el, hvor det er elektricitet, som opvarmer gulvet. Det kommer vi nærmere ind på herunder, da man på elregningen kan mærke en tydelig forskel – dine fødder forbliver dog lige varme uanset valg af gulvvarme.


Der findes to forskellige typer gulvvarme

Gulvvarme med elektricitet som varmekilde

Elgulvvarme er både billigt at etablere og ligeledes fylder installationen ikke alverden. Det er dog rigtig dyrt at have kørende, og vi anbefaler derfor, at du kun vælger elgulvvarme i meget små rum, hvor det ikke er muligt at installere vand gulvvarme. 

Gulvvarme med varmt vand som varmekilde

Vandgulvvarme vil for de fleste være det mest oplagte valg, da det er en relativt hurtigt måde at varme gulvet op på, og så er det også billigere at have kørende.


Regler for gulvvarme

Der er, som med så meget andet, et hav en byggetekniske regler, som du skal kende til, før du vælger at få installeret gulvvarme – uanset om det er elektrisk eller vandbåret. Disse regler kan vi hjælpe dig med hos Schyberg VVS. Du kan altid ringe til os på 36 30 07 74 eller kontakte os via denne kontaktformular. Så kan vi sammen gennemgå de væsentligste regler og se på, om det er realistisk for dig at få lagt gulvvarme i din husstand. Det kommer nemlig også an på dit type af gulv.


Forbrugsmåling

Når man har eller får fjernvarme, skal der altid være en måler, som måler forbruget af varme i den enkelte husstand eller erhvervsejendom. Bor man i et lejlighedskompleks vil der være en varmefordelingsmåler. På baggrund af disse beregninger laver man et varmeregnskab, som fordeler forbruget af varmen mellem de enkelte lejere.


Fjernvarme er en grønnere løsning

Fjernvarme er, i følgeskab med varmepumper, den mest miljøvenlige opvarmningsform, og det er ligeledes også en af de billigste måder at opvarme din husstand på. 


Hvilke fordele og ulemper er der ved gulvvarme?

Fordele ved gulvvarme 

Den første og største fordel ved gulvvarme er helt klart komforten. Gulvvarme giver nemlig en rigtig behagelig varme til fødderne og i resten af lokalet. Du kan ligeledes også, med velfungerende gulvvarme, lave skiftet fra radiator til gulvvarme. Og så kan du se en mærkbar besparelse på din elregning. 

Ulemper ved gulvvarme 

Gulvvarme er både en omfangsrig og dyr installation, og så er det rigtig omkostningsrigt at reparere. Gulvvarme stiller ligeledes store krav til husets generelle tilstand, da din husstand på forhånd skal være godt isoleret for at få mest muligt ud af den valgte gulvvarme. 

Bliv ringet op eller ring på

Kan man få gulvvarme uden at brække gulvet op?

Går du og drømmer om at få gulvvarme? Men har du én enkelt bekymring: At skulle brække dit eksisterende gulv op. Dette er dog ikke nødvendigvis et krav. 

Der findes nemlig gulvvarme i flere forskellige systemer. Et af de systemer er gulvvarmeplader, også kaldet sporplader til gulvvarme, der består af tynde rør, som er fastgjort til en plade. Pladen er lavet af aluminium eller stål eller et lignende materiale, der på samme måde er varmebestandigt. Og den helt store fordel ved en gulvvarmeplade er, at den kan lægges oven på dit eksisterende gulv, så du helt slipper for at brække det op.

Et andet gulvvarmesystem er gulvvarme, der kan installeres i din krybekælder. Hvis du bor i et ældre hus med krybekælder, er det på den måde muligt at få gulvvarme uden at brække det eksisterende gulv op, men det kræver naturligvis, at der er adgang til krybekælderen. 

Her vil et system af tynde rør blive lagt i krybekælderen lige under gulvet, så du kan nyde godt af gulvarmens mange fordele uden at skulle brække gulvet op. Hvis du er i tvivl om, hvorvidt der kan lægges gulvvarme i dit hus uden at brække gulvet op, er du altid velkommen til at kontakte os her hos Schyberg, hvor vi sidder klar til at besvare alle dine spørgsmål med stor ekspertise. 

Kan man få gulvvarme i et gammelt hus?

Som udgangspunkt er det ikke noget problem at installere gulvvarme i et ældre hus. Faktisk er gulvvarme en rigtig god mulighed i mange gamle huse for at sænke varmeregningen og give en mere behagelig og ensartet varme i boligen. 

Om gulvvarme er en god idé i netop dit hus, vil dog afhænge af flere forskellige faktorer, men vi vil ofte være i stand til at finde frem til en god løsning for netop dig. Vi kan rådgive dig om, hvilket gulvvarmesystem der passer til din gamle bolig, samt hvorvidt det vil være en god investering for netop dig. 

Typisk vil gode gulvvarmesystemer til ældre boliger være gulvvarmeplader, der kan lægges ovenpå det eksisterende gulv, mens også gulvvarme i krybekælderen vil være en god mulighed i mange ældre boliger. 

Hvad består et gulvvarmesystem af? 

Hvad dit gulvvarmesystem består af afhænger af, om du vælger gulvvarme med el eller gulvvarme med vand. El-gulvvarme består af plader, der lægges ud, og som forbindes til din strømkilde og en styringsenhed, der giver dig mulighed for at skrue op og ned for temperaturen i gulvet. 

Et system med varmt vand er typisk lidt mere kompliceret, men her vil de specifikke komponenter også afhænge af, hvilket system du vælger. Som udgangspunkt vil et system med vandvarmet gulvarme bestå af gulvvarmeslanger eller gulvarmerør, der fordeles i gulvet. 

Slangerne forbindes til en rørfordelingsboks, som samler slangerne ved varmekilden i dit hjem. Dertil består systemet også af termostater og en enhed til gulvvarmestyring, så du altid har mulighed for nemt at justere temperaturen i de forskellige rum i din bolig. 

Trægulv til gulvvarme: Er det muligt? 

Gulvvarme under trægulv er bestemt en mulighed for dig, der gerne vil kombinere trægulvets charme med gulvvarmens mange fordele. Der findes flere forskellige muligheder for at få gulvvarme for dig med trægulve i boligen, og du skal derfor ikke tøve med at tage kontakt til os, hvis du går og drømmer om varme fødder vinteren igennem. 

Vi kan fortælle dig mere om, hvad der er muligt for dig med trægulve, og sammen finder vi frem til den bedste løsning for netop din bolig. 

Hvad koster det af på indlagt gulvvarme?

Det er svært at komme med en eksakt pris på gulvvarme, og vi ser hellere at du kontakter os hos Schyberg VVS. Så kan vi i fællesskab kigge på alle de relevante ting, som vi skal bruge, for at give dig en estimeret pris på gulvvarme. Du kan altid ringe til os på 36 30 07 74 eller kontakte os via denne kontaktformular.