Skip to main content
Schyberg VVS

Varmepumpe

Jeg tror, der er magi i luften…

Og det er der på en eller anden måde også, hvis man altså udnytter den korrekt. Dette gælder især, hvis man vælger at få installeret en luft til vand varmepumpe, som et både bæredygtigt og økonomisk besparende alternativ til elradiatorer, gas- og oliefyr.

Ønsker man tilmed også, at ens kommende luft til vand varmepumpe skal installeres af erfarne VVS’ere så ring allerede i dag til Schyberg VVS på 36 30 07 74 eller udfyld vores kontaktformular – så giver vi dig et uforpligtende og knivskarpt tilbud på en vand til varmepumpe til din bolig. 

Vi kan lave varmepumper på det meste af Sjælland


Hvad er en varmepumpe?

Og for nu at vende tilbage til den magiske luft, kommer her en forklaring på, hvad en luft til vand varmepumpe egentlig er, hvordan den virker og hvorfor den er et godt alternativ til elradiatorer, gas- og oliefyr – både for miljøet, men også for din pengepung.

En luft til vand varmepumpe er et elektrisk apparat, hvis fornemmeste opgave er at omsætte luftens energi til varme. En varmepumpe er normalvis ikke større end et gennemsnitligt køleskab, og vejer omkring 60 kilo. Men dette kan, som med vejret, være en skiftende affære afhængig af den luft til vand varmepumpe, som du vælger.


Hvordan virker en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe udnytter energien fra luften, og omdanner den til både varme og varmt brugsvand til boligen. Dette giver både varmt vand fra brusehovedet, varmt vand i radiatorerne og gulvvarme til de fodkolde dage. En luft til vand varmepumpe virker på sin vis som et omvendt køleskab. Den er udstyret med en eldreven kompressor, som omdanner luftens naturlige energi til varme. 

Luft til vand varmepumpen består ligeledes af to dele: en indedel og en udedel.

Udedelen består af en ventilator, der suger luft ind i en varmeveksler. og derinde i varmeveksleren er der et kølemiddel. Den varme luft får kølemidlet til at fordampe, og denne damp føres så videre ind i kompressoren. Inde i selve kompressoren, i indedelen, bliver dampen varmere end før, og dette gør nu, at varmeenergien bliver overført til vandet i varmtvandsbeholderen. 


Der foregår tre processer i varmepumpen:

  1. Fordampning
    Ved en fordampning bliver en væske til en gasform – dette koster energi
  2. Kondensering
    Ved en kondensering er det omvendt en gasform, som bliver til en væske – dette frigiver energi
  3. Tryk og kogepunkt
    Jo lavere et tryk er, jo lavere vil både temperatur og kogepunkt være

Bliv ringet op eller ring på

Hvad koster en varmepumpe?

Det er svært at fastsætte en helt korrekt pris på en luft til vand varmepumpe, da det afhænger af mange forskellige faktorer. Vi vil derfor anbefale dig, at ringe til os hos Schyberg VVS allerede i dag – på den måde kan vi give dig et skræddersyet tilbud, som matcher dine behov. Du kan fange os på 36 30 07 74 eller udfyld vores kontaktformular

En estimeret pris på en luft til vand varmepumpe

Til trods for at vi ikke kan give dig et helt klar svar, så kan vi give dig et estimat, så du har en meget bedre fornemmelse af, hvor langt du skal række ned i lommerne: 

Forskellige priser

  • Et hus på 80 – 140 m2: 80.000-120.000 kroner
  • Et hus på 140 – 200 m2: 120.000-150.000 kroner
  • Et hus på 200-300 m2: 150-200.000 kroner

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

I dette afsnit gennemgår vi de overvejelser du skal gøre dig, når du skal vælge, hvilken luft til vand varmepumpe du skal vælge, samt om det er relevant for dig og din bolig. 

Tilskud til luft til vand varmepumpe og de mange plusser

Først og fremmest kan Bygningspatruljen give et tilskud til din luft til vand varmepumpe, hvis du skifter fra gas, olie, biokedel. For at få tilskud skal du dog bo i et område uden fjernvarme, hvor det heller ikke på sigt er planlagt at det skal komme – det skal du derfor tjekke af med retningslinjerne for dit boligområde. Har du et vandbåret opvarmningssystem, vil en luft til vand varmepumpe være en både driftsikker, grøn og effektiv varmekilde.

Den luft til vand varmepumpe, som du skal vælge skal være A++ eller A+++, og det skal være en VE-godkendt virksomhed, som skal installere din luft til vand varmepumpe – det er vi heldigvis hos Schyberg VVS. 

Bliv ringet op eller ring på

Hvilken varmepumpe skal jeg vælge?

Tilskud til luft til vand varmepumpe og de mange plusser

Først og fremmest kan Bygningspatruljen give et tilskud til din luft til vand varmepumpe, hvis du skifter fra gas, olie, biokedel. For at få tilskud skal du dog bo i et område uden fjernvarme, hvor det heller ikke på sigt er planlagt at det skal komme – det skal du derfor tjekke af med retningslinjerne for dit boligområde. Har du et vandbåret opvarmningssystem, vil en luft til vand varmepumpe være en både driftsikker, grøn og effektiv varmekilde.

Den luft til vand varmepumpe, som du skal vælge skal være A++ eller A+++, og det skal være en VE-godkendt virksomhed, som skal installere din luft til vand varmepumpe – det er vi heldigvis hos Schyberg VVS. 

Installation af luft til vand varmepumpe

Du må ikke selv installere din luft til vand varmepumpe. Derimod skal du bruge en VE-godkendt og professionel VVS-installatør. Ring derfor allerede i dag til Schyberg VVS på 36 30 07 74 eller udfyld vores kontaktformular – vi kommer både med et uforpligtende tilbud på en luft til vand varmepumpe, og siger du ja, så tager vi den under armen, og bringer den til dig. Herunder fortæller vi dig kort, hvordan vores installatører installerer din luft til vand varmepumpe: 

  1. Først og fremmest skal den gamle varmekilde fjernes 
  2. Dernæst forbindes luft til vand varmepumpen med husets varmtvandsbeholdere, således at varmen bliver distribueret rigtigt 
  3. Afslutningsvis opstilles udedelen af din luft til vand varmepumpe, hvor de mange forskellige rør bliver forbundet

Når du bestiller en luft til vand varmepumpe hos Schyberg VVS står vi for levering, montering, installation og serviceeftersyn.

Du skal huske at give både dit forsikringsselskab besked samt BBR-registret, så snart at din luft til vand varmepumpe er installeret.

Spørgsmål til dig vedrørende luft til vand varmepumpe

Derudover kommer her en række spørgsmål, som du vil drage fordel af at svare på, før du skaffer dig en luft til vand varmepumpe: 

  1. Har du et vandbåret varmesystem? 
  2. Har du plads til luft til vand varmepumpens inde- og udedel? 
  3. Har du mulighed for at placere luft til vand varmepumpen så støjen ikke generer dig selv eller dine naboer? 
  4. Er det muligt at udskifte den nuværende varmekilde til en luft til vand varmepumpe? 
  5. Er boligen godt isoleret? 
  6. Skal luft til vand varmepumpen bruges som primær eller blot supplerende energikilde? 

Hos Schyberg VVS står vi også til rådighed til at give dig en grundig vejledning, og hjælpe dig med at svare på de ovenstående spørgsmål, så du tager det helt rigtige valg vedrørende din fremtidige luft til vand varmepumpe. 

Hvor skal en varmepumpe placeres? 

Når man vælger at få installeret en luft til vand varmepumpe, skal du også overveje både størrelse og lydniveau. Først og fremmest laver den pågældende installatør en beregning af, hvilken størrelse din luft til vand varmepumpe skal være for at opfylde dine og din boligs behov. Når denne beregning er lavet, og det er blevet besluttet, hvilken luft til vand varmepumpe, som du skal vælge, skal du også være opmærksom på en eventuel støjgene. Luft til vand varmepumpens ventilator trækker luften ind, og det kan godt give noget generende støj. Derfor skal man tænke over, hvor man placerer sin luft til vand varmepumpe, så den ikke kommer til at stå som en generende baggrundsstøj. Er placeringen ikke hjælp nok til at det ikke bliver et forstyrrende element, kan man anskaffe sig støjdæmper, støjskærm eller gummifødder, som kan mindske eventuelle vibrationer på fliserne. 

Tre kirsebær på toppen af din luft til vand varmepumpe

Såfremt du ikke er overbevist om, at en luft til vand varmepumpe er den helt rigtige løsning til dig og din bolig, laver vi lige en opsamling og lister tre gode grunde til, at du skal vælge en luft til vand varmepumpe: 

  1. Det er en vedvarende energikilde
  2. Det forøger din boligs samlede værdi 
  3. Det giver en lavere varmeudgift

Luft til vand varmepumpe giver magi i luften 

Som vi startede med at fortælle, så var der sørme magi i luften – i hvert fald hvis man udnytter den korrekt med en luft til vand varmepumpe. Ring allerede i dag til Schyberg VVS på 36 30 07 74 eller udfyld vores kontaktformular. Så giver vi dig et magisk tilbud på en luft til vand varmepumpe, så du i fremtiden kan holde på varmen og passe på miljøet i et og samme snuptag.

Service af varmepumpe

Din luft til vand varmepumpe skal have et årligt servicetjek, for at garantere sikkerheden. Indeholder din luft til vand varmepumpe mere end 1 kg kølemiddel er dette ligeledes lovpligtigt.